Електронен магазин за натурални хранителни добавки и продукти
Телефон за поръчки: 02 818 48 70

ПРИМ ОЙЛ / PRIM OIL 100 капс.

  • 17.4000 BGN
    17,40 лв.
  • Харесвания: 5.0 от 5
    Мнения: 3
  • Наличност: На склад

Тип продукт:  Меки желатинови капсули
Производител:  NutraLab – Канада
Брой :  100 бр. капсули
Категория : Хранителни добавки
ПРИМ ОЙЛ / PRIM OIL 100 капс.
PRIM OIL - Масло от вечерна иглика. Linoleic Acid, Vitamin E, Gamma Linolenic Acid /GLA/ - 10%

Описание

Маслото от вечерна иглика съдържа две важни Омега 6 ненаситени мастни киселини: линолеинова (алфа-линолеинова) и гама-линоленова киселина (GLA).

В PRIM OIL съдържанието на GLA e 10%,...

Подробно

Състав

  Съдържание на основни вещества:

Подробно

Прием

При предменструален синдром /ПМС/- 4 капс. дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни. При менопауза - две капсули доставят нужните 100m...

Подробно

Противопоказания

PRIM OIL може да промени ефекта на някои лекарства. Ако се лекувате с някои от следните лекарства не трябва да използвате PRIM OIL. Phenothizines - взимащите от класа на phenothiazin...

Подробно

Заболявания

-предменструален синдром /ПМС/;  -репродуктивни проблеми; -кисти на яйчниците; -менопауза; -доброкачествени образ...

Подробно

Проучвания

PRIM OIL и предменструален синдром /ПМС/: Гамма линоленовата киселина спомага за производството на простагландин Е1, вид хормон, който намалява възпалителните процеси в организма...

Подробно

Описание

Маслото от вечерна иглика съдържа две важни Омега 6 ненаситени мастни киселини: линолеинова (алфа-линолеинова) и гама-линоленова киселина (GLA).

В PRIM OIL съдържанието на GLA e 10%, което го прави единственият продукт с максимално високо съдържание на гама линоленова киселина на фармацевтичния пазар. Специалната технология за извличане на маслото и съхранението му в SOFT GEL капсули, гарантира запазване на всички полезни вещества.

За положителното влияние на маслото от вечерна иглика PRIM OIL спомага и допълнително добавеният витамин Е /d-alphatocopherol/ - 4 IU, в качеството си на мощен антиоксидант, който освен, че предпазва маслото от окисляване, също така има редица научно доказани оздравителни ефекти върху здравето на човека, като: подпомага функцията на сърцето и кръвоносните съдове, значително подобрява артериалното, венозното кръвообращение и това в малките кръвоносни съдове и капиляри, регулира нивото на кръвната захар, подпомага функцията на мозъка и нервната система, спомага за лечението на редица кожни проблеми и много други.

Маслото от вечерна иглика е официално лицензирано при лечение на болки в гърдите (масталгия) в Англия. Широко приложение намира при нарушения на менструалния цикъл, предменструален синдром (ПМС - болезнен цикъл, нервност, болезненост на гърдите), климакс (горещи вълни, раздразнителност, отпадналост, болки в гърдите и главоболие) и кистозни процеси в гениталиите. Редуцира кожните проблеми, като екземи, дерматит и акне. Определя се като успешно допълващо средство при лечението на диабет, като спомага да се поддържат стабилни нива на инсулин в кръвта и намалява появата на диабетна ретинопатия и диабетна атеросклероза.   

Наличен в аптечната мрежа.

Състав

 

Съдържание на основни вещества:

в една

капсула:

максимална

доза / 4 капсули:

Линолеинова киселина /α линолеинова киселина/

375 mg

1500 mg

Гамма линоленова киселина /GLA/

50 mg

200 mg

витамин Е /d-alphatocopherol/

4 IU

16 IU

 

Състав: 100 капс. х 500 mg

Прием

При предменструален синдром /ПМС/- 4 капс. дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни.

При менопауза - две капсули доставят нужните 100mg GLA за подържане на хормоналния баланс в организма.

При екзема, акне, дерматит, суха, чувствителна и дехидратирана кожа- при тежки състояния- 4 капс. дневно. За по-добър ефект засегнатите места могат да се третират и външно с маслото от капсулата. При по-леки състояния и за подържане на красива кожа 1-2 капс. са достатъчни.

Алергии- за овладяване на първоначалните симптоми 4 капсули дневно. При подържаща терапия- 1-2 капсули на ден.

Репродуктивни проблеми- 4 капсули дневно с течности. PRIM OIL трябва да се приема само от менструацията до овулацията. Прекъсва се и се започва прием отново на първия ден от следващата менструация.

При всички други описани по горе проблеми- от 2 до 4 капсули на ден според състоянието.

PRIM OIL се приема половин час след хранене!

Противопоказания

PRIM OIL може да промени ефекта на някои лекарства. Ако се лекувате с някои от следните лекарства не трябва да използвате PRIM OIL.

Phenothizines - взимащите от класа на phenothiazines (such as chlorpromazine, fluphenazine, perphenazine, promazine, and thioridazine) за лечение на шизофрения не трябва да приемат вечерна иглика, тъй като при взаимодействие се крие риск от припадъци.

Други възможни взаимодействия - нестероидни противовъзпалителни средства, антикоагуланти и antiplatelet лекарства и билки. 

Макар и значително рядко, биха могли да се появят някои странични ефекти, като повдигане, стомашна болка, разстройство или главоболие.
Омега 6 мастните киселини не трябва да бъдат използвани при епилепсия или единични епилептични припадъци, тъй като биха могли да ги индуцират.
Да не се приема при проблеми с кръвта.

Продуктът не се препоръчва за употреба по време на бременност и кърмене.

Заболявания

-предменструален синдром /ПМС/; 

-репродуктивни проблеми;

-кисти на яйчниците;

-менопауза;

-доброкачествени образувания на гърдите;

-екзема;  

-акне;

-алергии;

-сърдечно-съдова система;

-ревматоиден артрит;

-множествена склероза;

-диабет;

-при употреба на алкохол;Проучвания

PRIM OIL и предменструален синдром /ПМС/:

Гамма линоленовата киселина спомага за производството на простагландин Е1, вид хормон, който намалява възпалителните процеси в организма. Това свойство е много полезно при неприятните симптоми на ПМС, отнасяйки се към физичните и физиологичните му аспекти. Използването на масло от вечерна иглика допълнително спомага за намаляване на тежестта в корема, главоболието, чувствителността и болката в гърдите, увеличаването на теглото, болката в гърба, повдигането, диарията или констипацията, уринарните проблеми, различните проблеми с кожата, като изсушаване, акне или лабиален херпес, симптоми, изключително характерни за дните, предшестващи менструалния цикъл. От гледна точка на физиологичните аспекти PRIM OIL намалява депресията, раздразнителността, агресивността, чувството на безпокойство и т.н. Използването на това олио представлява алтернатива без контраиндикации за използването на простагландинните инхибитори или хормони.


PRIM OIL и акне

Намалява появата на черни точки, пъпки и кожни възпаления, характерни за акнето. Това му свойство се дължи на способността на маслото да разрежда натрупванията на мазнини в порите на кожата, което пък от своя страна възпрепятства появата на акне и кожни недостатъци.

PRIM OIL и екзема, дерматит, суха и чувствителна кожа

Маслото се използва като първо средство в лечението на екзема, по-специално на атопична екзема. Използването му за период от 3-4 месеца редуцира сърбежите, изсушаването на кожата и я предпазва от лющене. Използва се като алтернативно лечение при използване на кортикоиди или локални имуномодулатори.


PRIM OIL и алергии

Използва се за превенция на респираторни алергии. Намалява симптомите им, като кихане и сълзене на очите.

PRIM OIL и репродуктивни проблеми:

Маслото от вечерна иглика се използва при разрешаването на някои репродуктивни проблеми, дължащи се на хормонална дисфункция. Формулата за плодовитост на PRIM OIL се дължи на гамма-линоленик киселина. Това е Омега-6 мастна киселина, която тялото превръща в хормонално-подобна субстанция наричана простагландини, които подобряват женския хормонален баланс и могат да поддържат широк обсег от телесните функции, включвайки грижа за влажността на сухата слузна мембрана. За опитващите се да забременеят жени, добрите резултати на вечерната иглика се дължат на това, че може да подобри качеството на цервикалната слуз, правейки я по-гостоприемна за сперматозоидите. Едно от предназначенията на слузта е по време на фертилния период преди овулацията да поддържа сперматозоидите в здрава среда и да им позволи да се движат свободно в цервикса. Когато дойде овулацията, там трябва да се увеличи слузта, както и да се подобри качеството й. Фертилната цервикална слуз е по-разтеглива и по-хлъзгава - често се чува наименованието - яйчно бяла. Присъствието на тази слуз по време на овулацията е ключ към плодовитостта.


PRIM OIL и кисти на яйчниците:

спомага за редуциране на кисти върху яйчниците.

PRIM OIL и доброкачествени образувания на гърдите: благодарение на Омега 6 мастните киселини, се наблюдава намаляване на възпаленията в гърдите, отстранявайки или намалявайки образуването на доброкачествени бучки на гърдите /фиброкистична мастопатия/.


PRIM OIL и менопауза

Приемът на гамма линоленовата киселина, съдържаща се в маслото от вечерна иглика, е популярен метод, използван от жените за намаляване на неразположенията при менопауза. Открито е, че редуцира червенината по лицето и намалява т.нар. „топли и студени води", характерни за този период.


PRIM OIL и ревматоиден артрит

Анти-възпалителните свойства са основни при лечението на ревматоидния артрит. Използването на добавката по обичайния начин в продължение на период от 6 месеца спомага за подобряване на състоянието при артрит, като намалява болката и сковаността в ставите. Резултати от изследвания, направени в САЩ препоръчват прием на гамма линоленова киселина всеки ден в период от 6 месеца. В това проучване се доказва, че при пациентите, приемали масло от вечерна иглика, болката и възпалението в ставите намалява.


PRIM OIL и множествена склероза

Високи дози от тази добавка /до 8 грама всеки ден/ се използват в лечението на множествена склероза с многообещаващи резултати.


PRIM OIL и кръвообращение

Използването на масло от вечерна иглика намалява нивата на „лошия" холестерол. Въз основа на способността му да редуцира нивото на холестерола, е необходимо да се каже, че притежава антикоагулантни свойства за кръвта, подобрява гъвкавостта на артериите и възпрепятства възпалението им. Като цяло се грижи за превенцията на много болести на кръвообращението като възпаления на артериите - флебити, хемороиди, варикози или артериална хипертония.


PRIM OIL и диабет

Използва се като допълнително средство в лечението на диабет. От една страна това масло помага да се поддържат стабилни нивата на инсулин, от друга страна намалява появата на вторични проблеми вследствие от диабета, като покосяването на нервната система, по-конкретно обичайното изтръпване или скованост на крайниците. Клинично изследване с мишки, показва, че е способен да се справи с проблеми като диабетна ретинопатия или диабетна атеросклероза, две болести, често срещани при излишъка на захар в кръвта.


PRIM OIL при повишен прием на алкохол

От голямо значение е използването му при лечение на алкохолизъм, като облекчава синдрома на абстиненция от този порок. Облекчава негативните симптоми, които махмурлукът поражда на следващия ден след използването на алкохол. От друга страна предпазва черния дроб от отрицателното влияние на алкохола.

 

СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ:
Макар и значително рядко, биха могли да се появят някои странични ефекти, като повдигане, стомашна болка, разстройство или главоболие.
Омега 6 мастните киселини не трябва да бъдат използвани при епилепсия или единични епилептични припадъци, тъй като биха могли да ги индуцират.
Да не се приема при проблеми с кръвта.
Продуктът не се препоръчва за употреба по време на бременност и кърмене.

 

ВЪЗМОЖНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ:
PRIM OIL може да промени ефекта на някои лекарства. Ако се лекувате с някои от следните лекарства не трябва да използвате PRIM OIL.

Phenothizines - взимащите от класа на phenothiazines (such as chlorpromazine, fluphenazine, perphenazine, promazine, and thioridazine) за лечение на шизофрения не трябва да приемат вечерна иглика, тъй като при взаимодействие се крие риск от припадъци.

Други възможни взаимодействия - нестероидни противовъзпалителни средства, антикоагуланти и antiplatelet лекарства и билки.Коментари

Мнения

Много ми помогна. от Дарина Ж.
Оценка
Здравейте,
и аз имах проблем с предменстр. синдром. Приемам Prim Oil от няколко месеца и съм много доволна! Значително ми се облекчиха всички симптоми. Една приятелка ми каза, че и тя пиела същите хранителни добавки и то вече 5 -ти месец. Много добре и е повлияло на цикъла, защото нейния беше нередовен, а сега нещата при нея са се нормализирали и всичко си е навреме! Хубаво е, че на пазара има такива добри билкови продукти, защото никога не бих посегнала към противозачатъчни, от които нещата дори стават много, много по-зле!
Проблем с невродермит от Вито Иванов
Оценка
Здравейте,
Реших и аз да дам мнението си за тази хранителна добавка, защото ще се радвам да помогне и на други. От няколко години имам проблеми с това досадно заболяване и нищо не ми помагаше. Четох някъде, че е много полезно да се приемат Омега 3 и Омега 6 мазнини и започнах да ям повече риба, ама то не става само с риба. Именно затова си закупих хранителните добавки от вашия магазин и ги пия вече трети месец. Познати ми казаха, че с билковите продукти трябва да си по-упорит, за да видиш резултата, но той след това е траен. Истина е, че вече не ме сърби толкова кожата и не се лющи. Видимо се овладя невродермита ми, а и съм по-спокоен някак. Някои от петната по кожата ми вече започнаха да избледняват и това много ме радва. Ще продължа приема на Prim oil, надявам се и на други да помогне както и на мен, защото вече направо си се бях примирил с грозните петна.
Благодаря! от Krasi
Оценка
Имах проблеми с с ПМС и не можех доста години да намеря решение. Още от малка имам болезнена менструация и подуване и болки в гърдите. Промених си и начина на хранене, имаше подобрение, но не изцяло решение на проблемите ми. Започнах да приемам Prim Oil и почувствах подобрение след 2-рия месец. Чувствам се прекрасно и в кондиция, настроението ми е постоянно страхотно! Освободих се от досадното подуване. Сега продължавам да си пия маслото от вечерна иглика като поддържащо. Благодаря Ви, много!

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Оценка