Електронен магазин за натурални хранителни добавки и продукти
Телефон за поръчки: 02 818 48 70

Съни Вит – Витамин Д3 / Sunny Vit - Vitamin D3

  • 4.6000 BGN
    4,60 лв.
  • Харесвания: 0.0 от 5
    Мнения: 0
  • Наличност: На склад

Тип продукт:  Таблети
Производител:  LycoRed Bio – Израел
Брой:  50 бр. таблети
Категория : Хранителни добавки

Заболявания

Безсъние
Съни Вит – Витамин Д3 / Sunny Vit - Vitamin D3

Sunny Vit е патентован микрокапсулиран  Витамин D3 на LycoRed Bio Ltd. – Израел. Една таблета съдържа 10 μg (400IU ) Витамин D3

Описание

Препоръчителна дневна доза на Sunny Vit - 1 табл. По-високи дози могат да се приемат след консултация с лекар.

Sunn...

Подробно

Състав

Една таблета SunnyVit съдържа 10 μg (400IU ) Витамин D3 (холекалциферол), наличен в 40 μg CapsuDar ® D3. Помощни вещества: фру...

Подробно

Прием

Дневна доза - 1 таблета. По-високи дозировки трябва да се приемат след консултация с лекар. Продуктът е...

Подробно

Противопоказания

При непоносимост към някои от съставките. При повишено съдържание на калций в кръвта и/или в урината, бъбречна остеодистрофия с повишени нива на фосфора в кръвта. 

Подробно

Заболявания

-костно здраве; -имунна система; -сърдечно-съдови заболявания; -депресии; -карциноми;   Sunny

Подробно

Проучвания

Ниските нива на Витамин D могат да влошат белодробната функция Австрал...

Подробно

Сертификати

Подробно

Описание

Препоръчителна дневна доза на Sunny Vit - 1 табл. По-високи дози могат да се приемат след консултация с лекар.

Sunny Vit може да се приема от всички възрасти.

Sunny Vit е патентован микрокапсулиран  Витамин D3 (CapsuDar ® D3), на LycoRed Bio Ltd. – Израел. Специфичната капсулация се прави от целулозни производни, в които се добавя Витамин Е за антиоксидантна защита. Тази технология повишава усвояемостта и устойчивостта на Витамин D, ползван в Sunny Vit.

Витамин D се отнася към групата на мастно-разтворимите витамини. Той се изолира под няколко метаболитни форми, но тези с най-важно значение за хората са витамин D2 (ергокалциферол) и Витамин D3 (холекалциферол). Всъщност самият витамин се счита за прехормон, активирането на който се осъществява по няколко биохимични пътя в черния дроб и бъбреците. Витамин D стимулира калциевата абсорбция в тънките черва и повишава калциевата реабсорбция през бъбреците.

Витамин D2 не се произвежда у гръбначните. Той се набавя чрез храни от растителен произход и гъби. За разлика от него, Витамин D3 се синтезира в кожата под действие на UVB лъчите. Под тяхно въздействие се образува холекалциферол, който се произвежда в най-дълбоките слоеве на епидермиса на кожата. Въпреки  на пръв поглед този лесен и евтин начин за набавяне на Витамин D, стотици изследвания наблюдават увеличаване на заболяванията, свързани с липса на витамина. Особено застрашени са по-северните народи, но статистиката показва, че и на юг положението не е по-добро. Доказано е, че хора с по-тъмен цвят на кожата по-слабо възпроизвеждат Витамин D3 поради по-високо съдържание на метонин в този тип кожа.

Дефицит на Витамин D може да настъпи по няколко механизма. Такъв е недостатъчният контакт с ултравиолетови лъчи поради една или друга причина. Трябва да се има предвид, че нерядко се установява недостиг във връзка редуцираното излагане на слънце, характера на облеклото, използването на UV защитни кремове и хранителния режим. Възможно е недостатъчно набавяне с храната или намаленото усвояване поради възпалителни заболявания на чревния тракт или малабсорбционен синдром с различна генеза, употреба на медикаменти, потискащи усвояването на мазнини и др. Заболявания на черния дроб рядко опорочават хидроксилирането на Витамин D, но не са изключени. Бъбречни заболявания могат да засегнат продукцията на най-активния метаболит на Витамин D - калцитриол.

Наличен в аптечната мрежа.

Състав

Една таблета SunnyVit съдържа 10 μg (400IU ) Витамин D3 (холекалциферол), наличен в 40 μg CapsuDar ® D3.

Помощни вещества: фруктоза, микрокристална целулоза, пшенично нишесте, глуцидекс, талк, аeрозил, магнезиев стеарат.Прием

Дневна доза - 1 таблета.

По-високи дозировки трябва да се приемат след консултация с лекар.

Продуктът е подходящ за прием от всички възрасти.

Може да се дава на деца и кърмачета след консултация с педиатър.

Противопоказания

При непоносимост към някои от съставките. При повишено съдържание на калций в кръвта и/или в урината, бъбречна остеодистрофия с повишени нива на фосфора в кръвта.Заболявания

-костно здраве;

-имунна система;

-сърдечно-съдови заболявания;

-депресии;

-карциноми;

 

Sunny Vit и костно здраве

Сериозният недостиг на Витамин D може да индуцира няколко състояния. Рахит се развива в детска възраст, в период на израстване. При него се наблюдава формирането на неминерализирано костно вещество, остеоид, с нарушаване структурата на растежните фуги на дългите кости, деформации, включително и на черепа и гръдния кош, изоставане в ръста и др. Такъв може да се развие при деца, хранени само с кърма, без добавянето на Витамин D под формата на перорални капки или обогатени хранителни продукти. При възрастните се установява остеомалация – отново във връзка с хипоминерализацията на костта. Тя се представя с болки по костите, деформиране на костите, фрактури. Освен това електролитните промени водят и до изразена мускулна слабост. Остеопорозата е заболяване с комплексна етиология. Недостигът на Витамин D също може да има принос в развитето и. Функцията на Витамин D може да бъде смутена и при някои редки генетични заболявания, също даващи отражение върху състоянието на костната система и електролитите в кръвта.

Приемът на Sunny Vit подпомага калциево-фосфорната обмяна, като по този начин подобрява абсорбцията на двата минерала, което допринася за предотвратяване и лечение на описаните по-горе заболявания. Важно е да се знае, че поради намалените нива на калций и фосфор в храните е нужен допълнителен прием чрез хранителни добавки или хранителен режим, съдържащ повече мляко и млечни продукти.

 

Sunny Vit и имунната система

Т-клетките са отговорни за борбата срещу всички заболявания и инфекции в човешкия организъм. Витамин D играе важна роля в активирането на Т-клетките, когато са изложени на патоген. Ако има недостиг на Витамин D в кръвта, те дори не са в състояние да се мобилизират. Витамин D има ключово значение за имунната система, играейки важна роля в активирането и поддържането на защитните механизми в човешкия организъм. Дефицитът на Витамин D води до отслабване на имунната система и до повишен риск от развитието на така наречените автоимунни заболявания, като Диабет тип 1 и Мултипленна склероза. Счита се, че недостигът му може да ни направи податливи на грип и настинка.

 

Sunny Vit и сърдечно-съдовата система

Sunny Vit е мастноразтворим Витамин D и недостигът му се установява често при хора с наднормено тегло. Юноши с по-ниско ниво на Витамин D са изложени на 4 пъти по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания, диабет и високо кръвно. Това изследване е представено на годишната конференция на Американската асоциация за сърдечно-съдови заболявания. Изводите са направени въз основа на анализирането на данни, събрани от 3577 индивида.

Предпазва от инсулт, инфаркт и други сърдечно-съдови проблеми.

 

Sunny Vit и депресии

Има данни за връзка на  Витамин D и емоционални разстройства, както и че витаминът влияе положително на настроението при смяна на сезоните и при депресия през зимните месеци.

 

Sunny Vit и карциноми

Според най-пълните изследвания до момента съществува надежда, че едно хапче ще се пребори с много видове рак. Учените от Калифорнийския университет В Сан Диего установили, че Витамин D понижава с около 60% риска за поява на няколко типа рак при възрастни жени. В по-предишни проучвания изследователите доказали, че витамин D спомага за регулиране като цяло растежа на клетките в нашето тяло. Растежът на тялото е основен процес, който се променя при наличие на рак. За сравнение повечето други жизненонеобходими съставки са свързани с конкретен вид заболяване, като например селен и витамин Е при рак на простатата.

Десетки изследвания доказват връзката между занижените нива на Витамин D и рак на гърдата,  рак на панкреаса, рак на дебелото черво и други, общо 16 вида. Доклад в престижното американско списание Proceedings of the National Academy of Sciences разкрива, че хора с по-високи нива на Витамин D имат по-голям шанс да преживеят рака на дебелото черво, на гърдата и на белите дробове. Това е изводът от 40 години изследвания на Университета в Сан Диего. Те показват, че дневната доза може да намали наполовина риска от рак на гърдата и на червата.

Това откритие е от съществено значение за медиците и за нашето здраве.

Проучвания

Австралийски изследователи са представили доказателства за причинно-следствената връзка между статуса на витамин Д и функцията на белите дробове, установена вече при мишките.

Прочети цялата статия

Хранителните добавки и слънчевата светлина - оптимална защита от рак на гърдата

Изследвания, направени от френски учени сочат,  че  излагането на слънце в комбинация с приемането на хранителни добавки, съдържащи Витамин Д,  е  едно от най-ефективните средства за намаляване риска от рак на гърдата.

Прочети цялата статия

Обогатените с Витамин Д храни - твърде малко, въпреки търсенето, твърди експерт по храните

Д-р Манфред Егерсдорфер е на мнение, че производителите може да пропуснат златна възможност, като не развиват производството на обогатени храни, предназначени за голям брой хора, страдащи от недостиг на Витамин D.

Прочети цялата статия

Витамин може да подсили здравето на пикочните пътища

В ново проучване, проведено в Швеция се отбелязва, че поддържането на достатъчни/адекватни нива на Витамин D, може да засили имунната реакция на организма и да предпази пикочните пътища от инфекция.

Прочети цялата статия

Комбинацията от Витамин Д и Калций – ефективно повишава плътноста на костите

Коментар от Стивън Даниелс, 15 ноември 2010г.

Комбинирането на Витамин D и калций в хранителните добавки  е ефективно за повишаване минералите в плътността на костите в периода след менопаузата при жените, още повече когато приемите на калций са в необходимите дози, посочват нови изследвания от Финландия.

Прочети цялата статия

Сертификати

lycored

Коментари

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Оценка