Електронен магазин за натурални хранителни добавки и продукти
Телефон за поръчки: 02 818 48 70

ЖЕЛАТИНА

  • 8.7000 BGN
    8,70 лв.
  • Харесвания: 0.0 от 5
    Мнения: 0
  • Наличност: На склад

Тип продукт:  Твърди желатинови капсули
Производител:  Herbamedica
Брой :  80 бр. капсули
Категория : Хранителни добавки
ЖЕЛАТИНА
Колагеновият хидролизат с висока ефективност върху опорно-двигателния апарат.

Описание

Както водата е основен жизнен компонент в природата, колагеновия протеин, съставен главно от желатин е най-често срещания жизнен протеин в структурата на бозайниците.

Желатина огранича...

Подробно

Състав

...

Подробно

Прием

От 4 до 6 капсули дневно, половин час след храна.За оптимален ефект ползвайте продукта минимум три месеца.

Подробно

Противопоказания

Няма.

Подробно

Проучвания

Колагена и неговата биологична стойност.Молекулата на колагена е образувана от тройна верига с вид на спирала. Колагена представлява 30% от общото съдържание на прот...

Подробно

Описание

Както водата е основен жизнен компонент в природата, колагеновия протеин, съставен главно от желатин е най-често срещания жизнен протеин в структурата на бозайниците.

Желатина ограничава възпалението в ставите, прочиства токсичните отлагания в ставния апарат и подобрява движението. Съдържа китайската гъба Ши Таке , която има пречистващо действие.  Колагеновият хидролизат е ставен желатин от животински произход.

Препоръчва се при всички нарушения на ставния апарат: артрози, артрити, остеопороза; при свръхнатоварване на ставния апарат от  спорт,свръхтегло или възрастови изменения.

От доста време желатиновите хидролизати, както и желатиновите разтвори са считани за много полезни за поддържане на ставите в човешкото тяло. Още в далечното минало през 12 век германския учен Хилдеград предлага употребата на бульон от телешки хрущяли срещу  ставни болки. В страните от латинска америка желатиновите хидролизати са основно средство за поддържане на косата ,ноктите и кожата. В научната литература стимулиращия ефект желатина към косата и ноктите е описан още преди 40 години в множество учения, но едва наскоро е открит ефекта на желатина при артритни заболявания. Все пак специалистите по спортна и ортопедична медицина винаги са поддържали тезата за употреба на желатинови хидролизати при лечение на такива заболявания. При проведените изследвания се очертава тенденция към намаляване на болката след 8 седмици лечение, подобрява се подвижността както и общото функционално състояние.

Препоръчва се комбиниране с: Коксил, Ренофит, Котешки нокът.

Наличен в аптечната мрежа.

Състав

Съдържание на основни вещества в твърдата желатинова капсула:

в една

капсула:

максимална

 доза / 4 капсули :

Колагенов хидролизат /Gelita Sol LDA Aggl./

150 mg

600 mg

Гъба Ши Таке.

95 mg

380 mg

Помощни вещества:  магнезиев стеарат

Състав: 80 капс х 250 mg

 

Прием

От 4 до 6 капсули дневно, половин час след храна.
За оптимален ефект ползвайте продукта минимум три месеца.

Противопоказания

Няма.

Проучвания

Колагена и неговата биологична стойност.

Молекулата на колагена е образувана от тройна верига с вид на спирала. Колагена представлява 30% от общото съдържание на протеин в човешкото тяло и има много специфична амино-киселинна структура. Колагеновата молекула се състои от 1000глицин, 360 пролин и 300 хидроксипролин, които не се срещат при другите протеини. Действително човешкото тяло може да синтезира основните амино-киселини глицин и пролин, но трябва да се има в предвид, че огромни количества от тях са необходими за колагенов синтез. За пример, за синетзирането на 1 милион молекули колаген (съответстващи на 1 пико грам или 0.01 нано м2), са необходими повече от 1 билион молекули глицин и повече от 620 милиона пролин. Хидрооксипролина и хидроокслилизина не се съсържат в ДНК-редицата; те се изграждат в пептидни вериги като пролин и лизин, хидроксилирани в последствие. Оралната употреба на желатиновите хидролизати безспорно е ценен амино-киселинен източник за структурата на колагена.

Физиология

Greiling and Stuhlsatz (RWTH, Aachen 1998) от университета „Хайделберг” изследвали концентрацията на амино-киселини в серум с последващо орално приемане на желатинов хидролизат от хора. Наблюдавали са значителноувеличение на колагеновите аминокиселини. С цел да се създаде доказателствен материал за ефекта от оралното приемане на желатинов хидролизат е проведено изследване върху група от 52-ма студенти от спортна академия. В продължение на 4 месеца са приемали по 10 гр. желатинов хидролизат дневно. Освен антропометричните параметри (маса и сила) и тестовете на двигателната мускулатура, които ясно показват положителен ефект по време на тренировките, физиологичните параметри остават непроменени (няма странични ефекти).

В повечето публикации, както и в медецинските списания, често се подържа теорията, че всички погълнати протеини се разграждат на техните съставни амино-киселини в стомашно-чревния тракт преди да бъдат резорбирани. Действително ,дори протеини с богат амино-киселинен състав могат да преминат в тяхната цялост през чревната стена. Реф. – Seifert 1976 - “Количествено абсорбиране на протеините”.

Измерването на радиоактивността в плазмата и в различните тъкани осигурява информация за абсорбацията на колагеновия хидролизат и неговото разграждане в стомаха. Все пак това не доказва, че колагеновия хидролизат действително се транспортира през чревните стени до колагена, който се намира в тъканите. За проследяването на този път са проведени множество чревни експерименти. Изследванията показват ,че колагеновия хидролизат достига точно до тъканите като кожа ,сухожилия и стави с неразрушени антигенни фактори.

Тези специфични резултати, които вече са статистически доказани, се наблюдават не само у хората. Изследванията направени с млад жребец хранен с колагенов протеин показват забелижителни резултати. Измерванията отчитат укрепване на коленните хрущяли и сухожилията в крайниците на животното. Като допълнителен ефект се наблюдава не само сгъстяване и оплътняване на козината на жребеца, но и засилване на разтежа на тялото с 47% и на копитата с 37% (повишаване на хормона на разтежа).

Други специфични резултати също трябва да се вземат под внимание, когато се разглежда механизма за лечение с колагеновия хидролизат. Доказано е е, че употребата му има и и имунизиращо действие при пациенти страдащи от ревматизъм (Tentha et. al. Sience 261,1993).


Терапия и защита от дегенеративни ставни болести с желатинов хидролизат.

Хронично-дегенеративните ставни болести са често срещани сред населението и изискват специано внимание. Високите стандарти на живот, оскъдните физически упражнения , намалената физическа работа, неправилното хранене допринасят за намаляване устойчивостта а свързващите тъкани, което резултира в дегенеративните заболявания и увеличаваща се болка.

При направено изследване ,ръководено от Адам М., е установено полезното действие на желатиновите хидролизати с грпа от 52-ма пациента страдащи в различна степен от дегенеративна артроза бедрените или коленните стави. Успоредно е проведен и тест със субстанция съдържаща чъчен албумин. Подобрението на специфичните за болеста симптоми се оценява посредством градираща скала покриваща 13 различни аспекта на болката. Използването на аналгети и степента на подвижност на ставите са били допълнителен обект на наблюдение. Терапевтичните резултати също показват от само себе си значително намаляване на нуждата от аналгетици. Това изследване доказва , лечението с желатинови хидролизати може да играе значителна поддържща роля при терапия на дегенеративни ставни заболявания и може да доведе до подобряване.

Друго изследване ръководено от Buker и Rosenfield (1996) е направено с група от 100 гериатрични пациенти. Средната възраст на групата е била 62 години. На половината от групата е предписан 10гр. желатинов хидролизат на ден ,а на другата половина пласебо. Резутатът е бил очевидно и нарастващо подобрение на функционалното състояние на (дифракция, екстензия, завъртане) на групата приемаща желатинов хидролизат в сравнение с другата група.

Няколко по стари учения доказват благоприятните ефекти на желатиновия хидролизат, като тези на Seeligmuller и Happel (1989, 1993), Beuker и Eck(1995).

Терапията с желатин в случаите с дегенеративни ставни заболявания и тяхното предотвратяване е станала неразделна част от медицинските учения в Германия. Резултатите от изследването на FDA във Великобритания, САЩ и Германия на 400 пациента страдащи от остеоартрити скоро ще бъдат публикувани. Резултатите в Германия особено, потвърждават днните получени при всички предишни изследвания.

 

Коментари

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Оценка